Consiliul Județean Arad vrea modernizarea mai multor drumuri

          Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului Dieci-Dezna, dar și sumele destinate cofinanțării modernizării drumului județean Gurahonț-Buteni.

Intenționăm să solicităm finanțare pentru drumul Dieci-Dezna, prin PNDL 3, următoarea etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală existent spre a oferi locuitorilor celor două comune un drum modern și sigur, dar și pentru a scurta distanța dintre zona Hălmagiu-Gurahonț și Moneasa. Sperăm să reușim să modernizăm acest drum din fonduri guvernamentale, mai ales că tronsonul nu măsoară decât 11,5 kilometri“, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

“Ne-am propus ca în acest mandat să reabilităm peste 300 de kilometri de drum județean, ceea ce înseamnă peste un sfert din lungimea totală a rețelei de drumuri județene. Încercăm să identificăm resursele financiare pentru a ne atinge acest obiectiv. Avem două drumuri finanțate din bani europeni, prin Programul Operațional Regional, avem asigurate fonduri pentru trei drumuri, inclusiv centură ocolitoare la Curtici, prin proiecte transfrontaliere, iar alte trei drumuri vor fi reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Din păcate, alte patru drumuri ne-au fost refuzate de la finanțare de către Guvernul României, printre care și Gurahonț-Buteni. Totuși, Consiliul Județean asigură întreaga documentație necesară, alocând inclusiv cofinanțarea pentru drumul județean Gurahonț-Buteni, astfel încât în momentul în care vom identifica resursele financiare să putem demara procedurile pentru modernizarea acestui drum”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Cele mai citite

Related Articles