“Leoaicele” din Giarmata le-au spulberat bucuria “zeiţelor”, chiar pe Valea Cernei!

ACS BĂILE HERCULANE şi ACS LEU GIARMATA s-au întâlnit astăzi la Sala de sport ALEXANDRU DUICU din oraşul de pe Valea Cernei într-un meci contând pentru etapa a XV-a a Campionatului Naţional feminin – junioare III – Seria G. După o primă repriză relativ echilibrată şi o a doua parte a jocului în care au dominat la toate capitolele, la fel ca şi în jocul din prima parte a campionatului de pe teren propriu, leoaicele s-au impus în faţa zeiţelor Cernei cu 26-21 (14-13)!

Înaintea partidei, gazdele au fost foarte determinate pentru obţinerea victoriei în această întâlnire, pe care să o ofere drept cadou antrenorului lor, care în urmă cu două zile a deveit pentru prima dată părinte, fiind tatăl unei fetiţe! Pe teren, însă, lucrurile au stat puţin diferit, fetele din Giarmata arătând că nu au venit doar pentru o simplă plimbare în staţiunea lui Hercules şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj încă de la începutul jocului, pe care nu au mai cedat-o până la ultimul sunet al sirenei! Asta nu înseamnă că fetele de pe Cerna nu au vrut mai mult, însă erorile din defensivă şi ratările atacului au permis oaspetelor să facă legea în acest joc!

Primele zece minute au fost sărace în goluri, ambele echipe ratând uşor atacurile lor, astfel că în min.8 oaspetele conduceau cu 3-2! Profitând de unele breşe din apărarea adversă, leoaicele s-au desprins la două goluri (4-6 în min. 13), însă zeiţele au restabilit egalitatea în mai puţin de două minute (6-6 în min. 15). S-a mers apoi cap la cap până spre sfârşitul reprizei, când fetele din Giarmata s-au desprins din nou la două goluri, dar la pauză gazdele aveau deficit de numai un gol : 13-14!

Începutul reprizei secunde aparţine oaspetelor, care se distanţează la trei goluri, dar gazdele revin repede în joc şi se apropie la 16-17 în min 32. Antrenorul gazdelor încearcă să atace fără portar, dar echipa din Giarmata profită de nesincronizările gazdelor la efectuarea schimbărilor şi înscriu trei goluri, cu care se desprind din nou pe tabelă! Încurajate frenetic din tribune şi impulsionate de pe banca tehnică, zeiţele nu se regăsesc pe teren şi, în ciuda unor faze şi goluri spectaculoase, leoaicele pun stăpânire şi pe tabela de marcaj, diferenţa crescând treptat (17-22 în min.41), diferenţă care s-a păstrat până la finalul partidei, cu oaspetele ratând o aruncare de la 7 metri în ultima secundă a jocului : ACS BĂILE HERCULANE – ACS LEU GIARMATA 21 – 26 ( 13 – 14 )! 

Chiar dacă nu au reuşit să se impună pentru a doua oară pe teren propriu, fetele din Băile Herculane merită aprecieri pentru evoluţia lor, ţinând cont că sunt în primul an competiţional la nivel oficial, iar evoluţia lor este continuă de la startul competiţiei! La fel de adevărat este că primele şase echipe din această serie sunt foarte valoroase şi foarte greu pot fi învinse, indiferent de terenul pe care evoluează!

După acest joc, ACS BĂILE HERCULANE rămâne pe locul VI cu 21 puncte, iar ACS LEU GIARMATA păstrează locul IV cu 40 puncte. Primele trei locuri ale clasamentului sunt ocupate, în ordine, de LICEUL TEORETIC TRAIAN VUIA REŞIŢA – 57 puncte, LPS BANATUL TIMIŞOARA – 54 puncte şi HC JIMBOLIA – 50 puncte. În etapa următoare (duminică 18 martie) , formaţia de pe Valea Cernei va evolua în deplasare la DINIĂŞANCA DINIAŞ – ocupanta locului 7, cu 15 puncte.

ACS BĂILE HERCULANE : Anastasia Caraiman şi Andrada Boangiu – Maria Soroceanu, Olivia Bătăiosu, Alexia Rain, Cristiana Bogoslov, Denisa Drăgulescu, Geanina Geosanu, Iasmina Pătăşanu, Bianca Toloş, Andra Cherciu. Antrenor : prof. Toma Drăgoiu

ACS LEU GIARMATA : Melisa Rus şi Andreea Nistor – Daria Băghină, Rut Chifuleac, Sorina Coneac, Doriana Ivaşcu, Beatrice Dascălu, Denisa Huzdup, Daniela Martin, Nina Cristescu, Melissa Torok, Raluca Cernea, Ana Marin, Lorena Gajac. Antrenor : prof. Doina Picu.

Au arbitrat Eugen LUPU şi Mirel ŞERBAN – ambii din Drobeta Turnu Severin.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles