Amenzi de 6.800 de lei pentru protestatarii de la Sala Palatului

54

Cei trei protestatari de la Sala Palatului duşi la secţia de poliţie de jandarmi au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii publice şi pentru împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, a anunţat Jandarmeria.

O persoană a fost amendată cu 800 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, iar celelalte două persoane cu câte 3.000 de lei fiecare, pentru împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, notează Agerpres.

Aproximativ 100 de persoane protestează sâmbătă în faţa Sălii Palatului, unde se desfăşoară Congresul extraordinar al PSD. Trei protestatari au fost ridicaţi de forţele de ordine, fiind duşi la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora, precizează Jandarmeria Română, ca reacţie a incidentelor de la Sala Palatului.

Organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi loc şi în acelaşi timp cu adunările publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contravenţie dacă nu constituie elementele ale unei infracţiuni, susţine Jandarmeria.

sursa foto: stirileprotv.ro