Președintele Serbiei vine în România. Aleksandar Vucic va fi primit de președintele Klaus Iohannis

53

Președintele Serbiei vine astăzi în România. Aleksandar Vucic va fi primit de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială, vizita are loc ca urmare a contactelor bilaterale româno-sârbe intense din ultimii ani și confirmă caracterul foarte bun al relațiilor dintre Bucureşti și Belgrad. Președintele Klaus Iohannis s-a aflat în vizită oficială în Republica Serbia în iulie 2015.

În cadrul discuțiilor, cei doi şefi de stat vor aborda căile de aprofundare a cooperării bilaterale, atât la nivel politic, cât şi economic şi sectorial. De asemenea, vor fi discutate modalităţile de sprijin din partea României al procesului de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

Președintele României și Președintele Republicii Serbia vor aborda, totodată, în cadrul întâlnirii problematica minorităților naționale din cele două ţări, aspecte de interes comun privind cooperarea în Balcanii de Vest și principalele evoluții în dosarul „Kosovo”.

Klaus Iohannis l-a invitat în România pe Aleksandr Vucic în România în septembrie, când cei doi șefi de stat s-au întâlnit la Adunarea Generală ONU.