Retras în Valea Almăjului, Eftimie Murgu nu se ajunge cu… banii!

Situată pe Valea Almăjului, într-o zonă destul de izolată a judeţului Caraş-Severin, comuna Eftimie Murgu are numeroase probleme cu care se confruntă atât localnicii, cât şi autorităţile locale!

“Principala problemă cu care ne confruntăm este bugetul, însă credem că putem face faţă cu brio în acest an 2018! Sperăm ca în final să găsim înţelegere şi la Consiliul Judeţean pentru a fi susţinuţi în continuare, pentru că repartizarea bugetară pentru noi a însemnat zero, nu ştiu de ce, nu înţeleg criteriile şi dacă au fost nişte criterii, nu au fost cele mai sănătoase! Fondul de dezvoltare pe care îl avem la dispoziţie deja sumele sunt angrenate în proiectele care le avem şi atunci pentru funcţionalitatea Primăriei pur şi simplu rămânem descoperiţi!”, ne-a declarat Mihai Vlădia – primarul comunei Eftimie Murgu.

“Pe raza comunei nu există surse de finanţare consistente, chiar dacă autorităţile locale încearcă să atragă investitori în zonă! Vă daţi seama că o localitate retrasă şi de la DE 70, neavând posibilitatea spre o cale ferată, nu prea avem resurse bugetare sau mari investitori! Ne dorim să-i aducem, dar deocamdată NU! Avem posibilitatea exploatării cărbunelui, doi agenţi care îşi desfăşoară activitatea pe raza UAT-ului nostru, sigur, cu dificultăţi şi aceste dificultăţi se răsfrâng şi asupra noastră, a bugetului Primăriei!”, ne mărturiseşte Mihai Vlădia.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles