[FOTO] Primăvară vine cu tăieri la Reşiţa: Localnicii se alarmează, Direcţia Silvică explică…

Tăierile de arbori, un subiect mereu actual în Caraş-Severin.

“Se taie pădurea în Stavila! Într-o săptămână s-a tăiat jumătate de deal!! Ce se poate face??? Anul trecut am scris la primăria oraşului o petiţie şi ne-au răspuns că e un parchet în lucru… dar chiar aşa!?”, este mesajul trimis redacţiei Studioului Teritorial Radio Reşiţa de un grup de cetăţeni din cartierul Stavila al municipiului Reşiţa. 

Ne-am interesat la Direcţia Silvică a judeţului Caraş-Severin şi de la directorul comercial, Dan Câmpan am aflat că în zona precizată se execută tăieri în crâng prevăzute de amenajamentul silvic, arboretul urmând să se regenereze pe cale vegetativă din lăstari şi drajoni cu creştere rapidă, astfel suprafaţa va fi acoperită de pădure tânără cel mult în 2-3 ani.

Partida este exploatată de un operator economic atestat pentru lucrări de exploatări forestiere şi a fost adjudecată prin licitaţie publică.

Dan Câmpan a mai spus că, în urma acestui proces de tăiere rădăcinile arborilor recoltaţi rămân vii, din acestea urmând să crească drajonii care vor forma viitoarea pădure, neexintând pericolul apariţiei fenomenului de dislocare a pământului de pe versant.

Zilele trecute parchetul a fost verificat de comisarii Gărzii Forestiere Timişoara, iar conform acestora lucrările se desfăşoară cu respectarea regimului silvic. (Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

  1. baaaaaa…oameni buni..acestttt numit,,BARSAN,,,ARE O FAMILIE…SI NOI LA FEL…DC POLA MEA NU TAIE IN GRADINA LUI..OAMENI BUNI LOCUITORI DIN STAVILA..NE VA MANCA SECETA SI INUNDATIILE….EU PERSONALL II DORESC LUI BARSANN CA LA FIECARE COPAC TAIATT SA PLANGA FAMILIA LUI SI NEPOTII LUI….IAR CELUI SI CELOR CARE IA DAT APROBAREEEEEE SA DEFRISEZEE,SA SE DUCA IN CRISTOSUL SI CRISTOSEIIIIIIIII COPILASILORRR SI NEPOTILORRR IN ACEL CHINNNNNNNN COPACULUI TAIATTT…JEGOSILORRRRRRRRR,,,,,NU REALIZATIII NU SUNTETI CONSTIENTI CE FACETI,,,,,NE LUATI AERULLLLLL,,,,,

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles