[FOTO] Poate renaşte satul fantomă… ?

2421

Înfiinţat de coloniştii germani, cu peste 180 de ani în urmă, satul Lindenfeld este doar o amintire a unor vremuri demult apuse. Vatra fostei localităţi se află la o altitudine de 760 m, în Masivul Semenic, iar din satul odinioară prosper nu au mai rămas decât ruinele. 

În ciuda acestui fapt, primăria comunei Buchin care administrează zona respectivă, nu exclude posibilitatea iniţierii unor proiecte de revitalizare a locului prin turism. Edilul comunei spune că este nevoie de un plan bine gândit, de perspectivă, care să atragă interesul, cu atât mai mult cu cât  mai ales în ultima perioadă se pare că mulţi dintre urmaşii locuitorilor acestui sat, fantomă, se arată interesaţi de fostele locuri natale şi vin în Lindenfeld, unde au în vedere să îşi ridice case de vacanţe, locurile fiind minunate.

Într-o primă fază au fost iniţiate demersuri pentru finanţarea pietruirii drumului care în prezent este aproape impracticabil. O altă posibilitate, mai benefică, ar fi, spune edilul, cea prin care Comuna Brebu Nou ar fi legată de Lidenfeld printr-un drum cu o lungime de circa 15 kilometri. În ultima perioadă urmaşi ai locuitorilor acestui sat fantomă, se arată interesaţi de fostele locuri natale şi vin în Lindenfeld, unde au în vedere să îşi ridice case de vacanţă.

În prezent, până în sat se poate ajunge doar cu o maşină de teren, ultima porţiune de circa 4 Kilometri, fiind aproape  impracticabilă accesului auto. Printre ruinele satului mai umblă, odată cu începerea sezonului, doar ciobanii satelor vecine veniți în păstorit şi care-şi găsesc adăpost, până toamna, în casele părăsite când se întorc acasă.

(Marius Căruntu)

3 COMENTARII

  1. Primul lucru care trebuie facut sunt drumurile. E pacat de atata frumusete. Si sa vrem sa mergem acolo, cu ce ajungem? Nu avem masini de teren. Deci, va doresc succes!

    • se misca ceva dar e prea putin pt o zona cu un potential turistic de exceptie

Comments are closed.