Zeci de români sunt blocaţi de ieri seară în Roma, după ce cursa Ryanair cu care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti a fost anulată din cauza ninsorii şi viscolului puternic a anunțat marți, 27 februarie, Digi24.

Pasagerii spun că ar fi existat probleme cu degivrarea aeronavei, iar compania i-a anunţat că le va oferi cazare în capitala Italiei până pe 1 martie, când se vor întoarce în România.

Compania aeriană nu a putut fi contactată pentru a oferi o poziţie oficială.

O singură pistă a funcționat pe aeroportul Fiumicino din Roma, după ce s-au depus 10 cm de zăpadă în mai puțin de 4 ore. Iar al doilea aeroport, Ciampino, unde aterizeză și decolează mai multe companii aeriene low cost, a fost închis pe timpul nopții.

Potrivit oficialilor italieni citați de Reuters, compania Ryanair și-a anulat toate zborurile din și spre aeroportul Ciampino.

„Zborul nostru trebuia să plece în jurul orei 18.00. Au spus că nu se poate decola că sunt condiții nefavorabile, dar în același timp a zburat un alt avion către București și a aterizat. Unul dintre piloți a zis că el nu poate ajunge către București. Până nu a venit domnul consul, nimeni nu ne-a băgat în seamă, apoi au acceptat să ne ofere și nouă niște condiții, cazare, mâncare și apă. Explicațiile care ni s-au dat au fost că nu se poate zbura pentru că sunt condițiile nefavorabile. Nu ni s-a dat nicio lămurire”, a explicat pentru Antena 3, Florin Ionescu, un român blocat pe aeroportul din Ciampino.