[FOTO-AUDIO] Medalii pentru atleții reșițeni la Campionatul Național pentru juniori I

97

Doi atleți reșițeni au urcat pe podium la Campionatul Național pentru juniori I, competiție desfășurată la finalul săptămânii trecute la Complexul Sportiv Național ”Lia Manoliu” din București.

Daria Grigoroiu de la CSU-CSS Reșița a obținut medalie de bronz în proba de 60 metri garduri. Este o perfomanță deosebită deoarece sportiva din Caraș-Severin este cu patru ani mai mică decât adversarele sale. Prof. Ștefan Nagy vorbește despre succesul elevei sale :

”Sportiva Daria Grigoroiu s-a impus la categoria de vârstă 18-19 ani și rezultatul este unul deosebit deoarece ea are doar 15 ani. Daria a obținut o medalie într-o probă de sprint la două categorii mai mari de vârstă. Este o performanță importantă pentru ea și este o speranță pentru atletismul românesc. Este o surpriză pentru ea obținerea acestui rezultat, dar în ultimul timp este în topul celor mai bune atlete în această probă.”

La finalul acestei săptămâni va avea loc Campionatul Național de Juniori II, o categorie superioară pentru Daria Grigoroiu, unde speră, din nou,  la o medalie, atât în proba de 60 m garduri, cât și la 60 de m plat.

Și Horia Ianc, legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Reșița, a câștigat medalia de bronz la aruncarea greutății.

Antrenorul său Irinel Dumitru detaliază:

”Sportivul meu Horia Ianc a reușit un loc III, cu o aruncare de 15.80. Din păcate, nu a fost o aruncare atât de bună ca și cele de la antrenamente. A avut și emoții și a aruncat un pic mai slab, dar s-a terminat cu o medalie. ”

La București trebuiau să înceapă marți, 27 februarie, Campionatele Naționale de aruncări lungi, competiție care a fost amânată cu două zile, deoarece timpul nefavorabil nu permite desfășurarea în bune condiții a concursului. La aceste întreceri iau parte 5 sportivi de la Reșița: 3 fete la aruncarea suliței: Bianca Popescu, Denisa Iedlicska, Larisa Ciuta, Maria Ilie la aruncarea ciocanului și Horia Ianc la aruncarea discului.

Cristina Corocan