[VIDEO] NU sunt linii închise și nici trenuri blocate, circulația se desfășoară în condiții de siguranță

CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avetizărilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro/ Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:

– asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;

– suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);

– pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.
În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

INFO Utile Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din gări sau:
-0219521 – INFO CFR (trafic intern).
-numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe wwww.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice.
– 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
– 0256/493806 – Gara Timișoara Nord;
– în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
– verificați tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB;
– https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/
– https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern.

Personalul de tren va oferi nformații călătorilor despre legăturile existente în această situație. De asemenea, CFR Călători și CFR Infrastructură țin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Ne cerem scuze pentru posibilele inconveniente, mulțumim pentru înţelegere şi asigurăm pasagerii că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiții de siguranţă.

DIRECTOR, Florin BLĂGĂILĂ

Cele mai citite

Related Articles