Ninsorile cazute au determinat mobilizarea firmelor cu care Consiliul Judetean Timis are contracte privind activitatea de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile judetene.

Actionarile s-au facut cu 205 tone de material antiderapant si au avut loc pe drumurile judetene din toate zonele din Timis, si anume:

-zona 1 (din jurul localitatilor Sannicolau Mare, Gottlob, Jimbolia)

-zona 2 (din jurul localitatilor Pischia, Cenei, Ortisoara, Carani, Aeroport)

-zona 3 (din jurul localitatilor Foeni, Giroc, Sanmihaiu Roman, Denta)

-zona 4 (din jurul localitatilor Buzias, Tormac, Topolovatu Mare, Mosnita Veche)

-zona 5 (din jurul localitatilor Costei, Crivobara, Balint, Brestovat, Hitias, Cliociova)

-zona 6 (din jurul localitatilor Buzias-Lugoj, Faget, Bethausen, Traian Vuia, Nadrag).

Pentru a nu exista probleme pe drumurile judetene, am solicitat firmelor cu care avem contracte sa actioneze de urgenta cu utilajele din dotare si cu materiale antiderapante. Se circula in conditii de iarna pe întreaga retea de drumuri judetene. Consiliul Judetean Timis a pus la dispozitia cetatenilor un numar de telefon la care persoanele interesate pot suna pentru a afla informatii privind starea drumurilor judetene pe perioada iernii 2017-2018, si anume: 0731.540.965. Tot la acest numar pot fi facute eventuale sesizari legate de activitatea de deszapezire a retelei de drumuri judetene”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Călin Dobra.

Nu doar pe drumurile judetene actioneaza utilajele de deszapezire, ci si pe soselele nationale si pe autostrazi.

Potrivit Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, 245 de tone de material antiderapant au fost imprastiate pe drumurile si autostrazile din vest pana la miezul zilei de astazi. Cea mai intensa activitate s-a desfasurat pe raza SDN Orsova, unde s-a actionat cu 22 de utilaje.

Pentru alte detalii legate de starea drumurilor nationale si a autostrazilor, sunati la 0256.246.620, dispecerat DRDP Timisoara.

Sursa: opiniatimisoarei.ro