Măsuri pentru a preveni gripa la Spitalul din Lugoj

Spitalul Municipal din Lugoj a luat o serie de măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile de gripă, deşi până acum în unitatea medicală nu s-a înregistrat nici un caz. Personalul a fost vaccinat, s-a impus purtarea măştilor de protecţie, s-a restricţionat accesul civililor şi s-a redus programul vizitelor.

Deşi la Timişoara s-a impus ca şi vizitatorii să poarte o mască de protecţie atunci când intră în instituţie, la Lugoj nu a fost luată această măsură pentru că, potrivit directorului acest lucru nu se poate realiza deoarece intrarea în spital se face prin mai multe părţi şi nu pot fi controlaţi toţi vizitatorii.

S-au luat măsuri încă de la începutul iernii. Tot personalul a primit vaccin antigripal. Au fost vaccinaţi toţi cei care au dorit să se vaccineze, iar în urma sesizării de la DSP am luat următoarele măsuri: am restricţionat accesul aparţinătorilor civililor mai ales în secţiile de infecţioase, neonatologie şi ginecologie şi am redus durata programului de vizită la două ore pe zi. De asemenea, personalul din CPU şi personalul din ambulatorii care au contact cu civilii sau cu pacienţii nou veniţi poartă mască şi cât de cât se protejează împotriva virusului”, a declarat Erwin Floroni, directorul Spitalul Municipal Lugoj.

Specialiştii estimează că sezonul de gripă va dura până la finalul lunii martie – începutul lunii aprilie şi recomandă vaccinarea, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. DSP Timiş mai are în stoc 2.000 de doze de vaccin antigripal.

Cele mai citite

Related Articles