Frigul se instalează în întreaga țară

Mai multe avertizări cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori abundente au intrat în vigoare din această dimineaţă, în Bucureşti şi în aproape toate judeţele din țară.

În zilele următoare va fi ger în aproape toată ţara şi se vor înregistra temperaturi cu 10-15 grade mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

Meteorologul Romica Jurca: “Temperaturile maxime vor fi preponderent negative, va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început îndeosebi în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de rece.

În acest senş până pe 1 martie, la ora 10:00, este în vigoare un cod galben pentru regiuni aflate în interiorul arcului carpatic şi cod portocaliu în partea de est a Transilvaniei, Moldova, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre sud-vesţ cuprinzând majoritatea zonelor ţării.

Vântul va avea intesificări cu viteze de 45-55 km/h, iar în partea de sud-est va fi mai intenş 60-65 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi în acest fel, diminuând destul de mult vizibilitatea“. (RRA)

Cele mai citite

Related Articles