Lazio a spulberat visul FCSB-ului

81

Lazio a pus capăt brutal parcursului european al lui FCSB. Echipa din capitala Italiei s-a impus cu 5-1 pe teren propriu în returul 16-imilor de finală din UEL, iar roş-albaştrii părăsesc Europa după un meci în care au fost de multe ori ridiculizaţi de un adversar evident superior.

Succesul obţinut în prima manşă la Bucureşti, scor 1-0, a dat speranţe vicecampioanei că poate da lovitura şi să elimine în premieră o reprezentantă a Italiei din Europa. Realitatea de la Roma s-a dovedit diferită. Iată cinci motive pentru care Lazio a mers mai departe într-o manieră atât de clară.

Apărarea lamentabilă a echipei lui Dică – Încă din primele minute, a fost evident că fundaşii roş-albaştrilor vor avea o seară dificilă. Immobile a deschis scorul după doar şapte minute, iar Lazio a avut alte câteva ocazii mari în prima jumătate de oră a partidei. Până la pauză era deja 3-0, astfel că se mai punea doar problema rezultatului final. Emblematică pentru degringolada arătată de FCSB în defensivă a fost faza primului gol. Trei jucători ai gazdelor au atacat centrarea trimisă de Senad Lulic şi oricare dintre ei ar fi putut marca. Asta deşi în zonă se aflau şi trei adversari. Niciunul dintre ei bine plasat însă. Restul meciului a fost doar o urmarea firească.

O abordare poate puţin prea curajoasă – Nu este primul 1-5 încasat de FCSB în acest sezon european. În play-off-ul Ligii Campionilor, roş-albaştrii au pierdut cu acelaşi scor la Bucureşti, în returul cu Sporting Lisabona, după 0-0 în Portugalia. De fapt, în trei dintre ultimele patru duble eliminatorii din Europa, actuala vicecampioană a avut cel puţin un meci în care a primit cinci goluri (0-5 cu Manchester City, tot în play-off-ul UCL, în 2016). Nicolae Dică nu a învăţat nimic din aceste eşecuri. De fiecare dată, FCSB a încercat să joace ofensiv, însă astfel nu a făcut decât să se deschidă prea mult în faţa unor adversari evident superiori şi excelenţi pe contraatac. În absenţa lui Mihai Pintilii, perechea de mijlocaşi centrali pe Olimpico a fost Filipe Teixeira-Dragoş Nedelcu. Un tandem masacrat practic de laziali, care au profitat la maximum şi au transformat aproape orice fază într-o ocazie. La pauză, Lucian Filip a intrat în locul lui Nedelcu, dar lucrurile nu s-au schimbat în vreun fel.

“Am făcut o partidă foarte slabă. Tot ce am pregătit pentru acest meci nu am reuşit să facem. Am vrut să facem un joc ofensiv, ca în tur, la Bucureşti, dar nu am reuşit. Am fost scoşi de multe ori din pressing, am avut probleme la tranziţia negativă, iar Lazio, prin jucătorii de atac, care au o viteză foarte bună, ne-au pus probleme. Am pregătit meciul la fel ca la Bucureşti, cu pressing avansat, ca să recuperăm mai multe mingi în jumătatea adversă şi să fim cât mai direcţi pe poartă, dar nu am reuşit”, a fost concluzia lui Dică, la finalul jocului,scrie Digisport.ro

sursa foto: digisport.ro