Distincţia “Podul de aur” pentru Caraş-Severin

91

Consiliul Judeţean Caraş-Severin este câştigătorul distincţiei regionale ”Podul de Aur al Dunării”, pentru anul 2017, pe care îl acordă Danube Business Forum pentru realizările în crearea unui veritabil pod de cooperare.

Această distincţie i-a fost înmânată astăzi (marţi, 20 februarie) preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, de către directorul executiv al Danube Business Forum, Vlado Markanovic, şi Snejana Milosevic, de asemenea din partea Danube Business Forum.

Prin această distincţie aţi onorat, în fapt, judeţul Caraş-Severin. Împreună cu partenerii sârbi, Consiliul Judeţean a derulat zeci de proiecte, volumul financiar ridicându-se la câteva milioane de euro şi sunt convins că vor mai exista şi altele, pentru care au fost identificate noi domenii de colaborare. Ne dorim cu toţii o schimbare în bine a vieţii oamenilor, fie că sunt de o parte sau de alta a Dunării”, a declarat, cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

”Podul de Aur al Dunării” este o distincţie socială care se acordă instituţiilor şi persoanelor individuale deschise pentru toleranţă, pentru convieţuire exemplară, pentru mâna întinsă spre cooperare, pentru proiecte care leagă comunităţi, precum şi pentru dezvoltarea autonomiei locale din Regiunea Dunării.

Pe anul 2017, pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, această distincţie a mai fost acordată vicepremierului Serbiei, Rasim Ljajic, oraşelor Subotiţa şi Pojarevaţ din Serbia, Osijek din Croaţia, Zvornik şi Bijeljina – Bosnia şi Herţegovina şi oraşului Budva din Muntenegru.

Sub patronajul Camerei de Comerţ a Serbiei, organizatorii Danube Business Forum sunt trustul de presă Media Invent din Novi Sad şi Institutul Regiunilor Europene din Salzburg.

Forumul reuneşte oameni de afaceri, personalităţi publice, diplomaţi şi politicieni din 14 ţări din Regiunea Dunării, care promovează procese integrative, mediul de afaceri şi susţine prosperitatea în regiune.