Ţigări de contrabandă vândute la tejghea

489

Polițiștii au organizat controale la două magazine din Sebiş, unde bănuiau că se vând ţigări de contrabandă. În locuri ascunse de sub tejghea au fost descoperite 150 de pachete netimbrate corespunzător. S-a constatat că patronii celor două magazine au consimțit vânzarea țigaretelor, deși cunoșteau proveniența lor din contrabandă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, inspector principal Lorena Radu.

„Într-o societate comercială a fost depistată o tânără de 19 ani, din Șistarovăț, care –într-un sac menajer- deținea în scopul comercializării 1.400 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Într-o altă societate comercială, a fost depistată o femeie de 41 de ani, din Lipova, în timp ce deținea în vederea comercializării, într-un loc greu accesibil, construit în dulapul aflat sub casa de marcat- 1.600 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător”.

Cele 3.000 de fire țigarete au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Conform legii 86/2006, în ambele cauze polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Și în perioada următoare polițiștii arădeni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea fraudelor fiscale în domeniul produselor accizabile.

(Sebastian Dragomir)