Atenţie! 4 cazuri de gripă confirmate în Caraş-Severin

263

Numărul cazurilor de gripă şi viroze continuă să crească în Caraş-Severin! Direcţia de Sănătate Publică ne-a informat că până acum numărul persoanelor care suferă de gripă a ajuns la 4, cazuri confirmate în urma investigaţiilor efectuate în laboratorul de specialitate. Este vorba despre o femeie şi 3 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 46-49 de ani, care au fost internaţi de urgenţă în unităţile medicale din judeţ.

Şi numărul virozelor au crescut în mai puţin de o săptămână cu 200 de cazuri noi, înregistrându-se la această oră în tot judeţul 773 de de viroze respiratorii acute, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. La nivel naţional numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 27, a anunţat Ministrul Sănătăţii – Sorina Pintea, care a precizat însă că în acest moment nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă la noi în ţară.

Există trei tipuri principale de gripă:

  • tipul A, cel mai patogen, implicat in pandemii
  • tipul B, care determina imbolnaviri locale
  • tipul C, cel mai slab patogen

Cum se transmite gripa?
Gripa este o infecţie virală care se răspândeşte cu uşurinţă de la o persoană la alta pe cale aeriana (tuse, strănut) sau prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii ale persoanelor infectate care se află pe mâinile acestora sau pe suprafeţele contaminate. Statistic o persoană bolnavă va infecta între 1-3 persoane sănătoase.

Atenţie! Cele mai comune semne de boala sunt: febra, tuse, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, stare de rau, oboseală şi lipsa poftei de mâncare.

Daiana Roşca