[FOTO] Premieră la Teatrul de Vest: „Iaacovi şi Leidental”, de Hanoch Levin

Teatrul de Vest Reşiţa aduce în fața publicului din Banatul de Munte un spectacol în Premieră-„Iaacovi şi Leidental”,vineri 16 februarie de la ora 19, pe scena Palatului Cultural.

Spectacolul muzical „Iaacovi şi Leidental”, de Hanoch Levin, a fost tradus de  Ada-Maria Ichim, iar regia aparţine  Mihaelei Lichiardopol, care alături de scenografa Geta Medinschi şi  de compozitorii  Almași Gabriel şi Adrian Mardan , oferă publicului o nouă provocare, un nou tip de abordare al mesajului teatral.
Din distribuție fac parte actorii: Călin Stanciu jr., Bogdan Spiridon, Alina Ilea.

Spectacolul „Iaacovi şi Leidental” are  accente de umor trist, înfăţişând o poveste despre aspiraţia către schimbare, către nou și despre nevoia de iubire ce duce către autoamăgire şi zădărnicie. „Iaacovi si Leidental” este un spectacol tragic şi comic despre adevărurile esenţiale ale vieţii şi despre lumea în care trăim.

Dramaturgul, poetul, regizorul de teatru și prozatorul israelian Hanoch Levin s-a născut pe 18 decembrie 1943, în Tel Aviv și a plecat în veșnicie pe 18 august 1999. Este unul din principalii reprezentanți ai dramaturgiei ebraice din a doua jumătate a secolului al XX-lea. În anii 1967-1970, în paralel cu scrisul de versuri și proză, impresionat neplăcut de euforia generală de după victoria Israelului în Războiul de Șase Zile Levin a scris, contra curentului, un număr de piese de teatru satiric politic.

Hanokh Levin a scris 63 piese de teatru, și a regizat 22 dintre ele. Deși centrul de greutate al creației sale a fost teatrul, Hanoch Levin s-a impus și ca un talentat autor de texte de cântece care au fost puse pe muzică de către Poldi Shatzman și alți compozitori.

Spectacolul nu este recomandat spectatorilor sub 16 ani.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles