Autoritățile lugojene vor face primii pași pentru realizarea unui program de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918.

Va fi format la nivelul municipiului un Consiliu Consultativ, care va avea ca principală sarcină propunerea unor idei și definitivarea unui program de manifestări publice, pentru a putea sărbători și la Lugoj centenarul României. La acest consiliu vor fi invitați să participe reprezentanți ai elevilor și studenților, profesorilor de istorie, ai societății civile, Asociației Pensionarilor, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, reprezentanți ai Casei de Cultură, a Muzeului de Istorie, Bibliotecii Municipale și ai Comisiei de cultură din Consiliul Local.

Acest consiliu va începe să lucreze în perioada imediat următoare, iar pentru centenar este prevăzută suma de 300.000 de lei. Pregătirea centenarului va cuprinde și o parte de investiții edilitare municipale, care vor fi derulate în special în centrul istoric al municipiului din Piața Drăgan, unde se va continua programul de restaurare a fațadelor clădirilor.

Pentru acest demers a fost solicitat și aportul proprietarilor din zonă, care au fost deja notificați să-și renoveze partea care le revine după proiectul aprobat de Consiliul Local Lugoj.