Eusebiu Ştefănescu într-un recital inedit la Radio România Cultural

Visatori la Steaua SinguratatiiÎn data de 13 decembrie 2013, ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu, actorul Eusebiu Ştefănescu a înregistrat pentru Radio România un eseu poetic inedit: Visători la steaua singurătăţii care împleteşte, într-o alăturare de mare valoare artistică, poezia cu sunetul particular al flautului lui Ion Bogdan Ştefănescu, cel care a compus muzica recitalului.

Eseul poetic, al cărui autor este chiar Eusebiu Ştefănescu, considerat unul dintre cei mai mari actori-recitatori ai României, pune în oglindă cei doi mari poeţi, piloni ai culturii şi literaturii române: Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu.

Aducând în atenţie mari teme ale poeziei acestora cu ajutorul versurilor pe care actorul le recită, spectacolul sonor devine atât un prilej emoţionant de reamintire şi de reascultare pentru cei mai în vârstă, dar şi un vehicul sonor educativ pentru cei mai tineri.

Temele majore abordate de cei doi poeţi devin prilej de reflecţie în perioada sărbătorilor când recitalul este programat la Radio România Cultural: viziunea îngerului, a iubirii, a timpului, a arhaicului şi a sacrului. Interpretarea magistrală a celor doi artişti şi ineditul recitalului va face ca acesta să fie un document sonor de mare valoare pentru fonoteca Radio România.

Recitalul este programat duminică, 22 decembrie 2013, de la ora 20.30 la Radio România Cultural şi poate fi ascultat şi on-line pe www.radioromaniacultural.ro

De același autor

Related Articles