Tarifele pentru închirierea Transfăgărăşanului ar putea fi majorate

15

În urma sesizărilor primite de la politicieni, presă sau autorităţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va analiza majorarea tarifelor actuale, percepute până acum şi în cazul filmărilor unor vedete ca Nicolas Cage sau Jean Claude Van Damme şi pentru emisiuni precum Top Gear, relatează Profit.ro

Considerat unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din lume, Transfăgărăşanul poate fi închiriat în prezenţ pentru filmări sau diverse alte evenimente, la tarife de doar câteva zeci de euro.

În urma sesizărilor primite de la politicieni, presă sau autorităţi locale, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va analiza majorarea tarifelor actuale, percepute până acum şi în cazul filmărilor unor vedete ca Nicolas Cage sau Jean Claude Van Damme şi pentru emisiuni precum Top Gear.

Un document oficial al Ministerului Transporturilor, prezentat acum de Profit.ro, indică faptul că, în prezenţ pentru închirierea unui sector din Transfăgărăşan, cu scopul unor competiţii, curse auto sau filmarea celor mai diverse materiale, CNAIR percepe un tarif de 10 euro/ oră, la care se adaugă un tarif de 40 euro/ km pentru fiecare kilometru de drum închis în acest scop. Politicieni, presă şi alte instituţii sau autorităţi au reclamat faptul că tarifele sunt derizorii prin comparaţie cu proiectele media care sunt filmate pe acest drum naţional sau cu neplăcerile cauzate turiştilor în urma închiderii drumului.

Autorităţilor li s-a atras atenţia că Nicolas Cage a filmat pe Transfăgărăşan pentru pelicula Ghost Rider 2, Jean Claude Van Damme pentru o reclamă, iar prezentatorii Top Gear au fost în mai multe rânduri pe Transfăgărăşan. De asemenea, Transfăgărăşanul este periodic închis pentru realizarea de materiale foto şi video. Conform presei locale, anul trecut CNAIR nu a încasat mai mult de câteva mii de euro din închirierea Transfăgărăşanului pentru astfel de evenimente.