Colegiul Fizioterapeuților din România înfiinţat şi în Caraş-Severin!

S-a înființat și organizat Colegiul Fizioterapeuților din România, potrivit Legii nr. 229/2016. Colegiul își desfășoară activitatea la nivel național și teritorial. Județele Caraș-Severin și Hunedoara sunt reprezentate de către un Consiliu Teritorial coordonat de către Voinea Ionuț, din care fac parte alți patru fizioterapeuți: Cîtu Nina, Gheorghiu Mihaela, Lalescu Cristina, Săvoiu Octavian.

Obiectul de activitate al Colegiului Fizioterapeuților din România îl constituie autorizarea, controlul și supravegherea exercitării profesiei de fizioterapeut, ca profesie liberală de practică publică autorizată, adoptarea Codului deontologic al fizioterapeutului, instituirea și supravegherea aplicării standardelor de calitate a serviciilor profesionale în domeniul fizioterapiei. De asemenea, Colegiul își propune elaborarea de criterii și standarde privind asigurarea calității serviciilor de îngrijiri de sănătate, elaborarea proiectelor și metodologiilor de ghiduri și de protocoale de practică, pe care le propune spre aprobare Ministerului Sănătății, elaborarea Statutului și Regulamentului intern.

Voinea Ionuț precizează: „Suntem entuziaști de înființarea Colegiului Fizioterapeuților. Câțiva colegi s-au luptat ani la rândul pentru ca această profesie să fie reglementată printr-o lege și în România. În Caraș-Severin-Hunedoara s-a format o echipă solidă și dornică să evolueze. Avem colegi cu experiență serioasă în profesie, atât în centre balneoclimaterice cu tradiție, cum este stațiunea Băile Herculane, cât și în afara granițelor.

De acum înainte putem să contribuim la dezvoltarea practicii fizioterapiei din țara noastră. Una dintre problemele cele mai importante cu care ne confruntăm este lipsa educației continue susținută prin cursuri de perfecționare. Limitele sistemului nostru de sănătate s-au observat din păcate în cazul Colectiv, când s-a dovedit că specialiștii în recuperarea arsurilor sunt insuficienți. Printre altele, ne propunem ca în următorii ani prin educație continuă să îmbunătățim nivelul de profesionalism al fizioterapeuților.”

Detalii suplimentare puteţi obţine la numărul de telefon: Voinea Ionuţ-0771.550.615
E-mail: Consiliulteritorialcshd@gmail.com

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles