Posesorii de autovehicule cu inspecţia tehnică periodică suspendată sau expirată vor fi sancţionaţi

171

Posesorii de autovehicule cu inspecţia tehnică periodică suspendată sau expirată vor fi sancţionaţi, dar fără consecinţe penale.

Registrul Auto Român precizează că nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere introducerea unei prevederi legale prin care posesorii de autovehicule în circulaţie care au ITP suspendată sau expirată, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmirea unui dosar penal. Abaterea menţionată poate fi sancţionată doar prin amendă, ca sancţiune principală, şi puncte de penalizare, ca măsură complementară.

Aşadar, spre exemplu, în cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expiraţ pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară, se dispune şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu data 20 mai 2018, şi suspendarea înmatriculării, fără consecinţe de natură penală’, se arată într-un comunicat al RAR.

Odată ce posesorul autovehiculului se prezintă la staţiile autorizate şi obţine ITP, se ridică automat şi suspendarea dispusă asupra înmatriculării.