Boxerul reșițean Costel Ruță face parte din lotul României pentru Campionatul European din acest an

165

Sportivul cărășean, Costel Ruță de la Clubul Sportiv Municipal Reșița a participat zilele trecute la o selecție organizată la Bacău, de către Federația Română de Box, în vederea completării lotului national de tineret.

Reprezentanții forului național au considerat că boxerul reșițean trebuie să facă parte din echipa României pentru importantele competiții ale anului 2018.

Reșițeanul se află în primul an la categoria tineret și excelează la categoria 49 de kg. Detalii ne-a oferit antrenorul său, Gheorghe Radu:

”Obiectivul acesta a fost să câștige selecția să fie convocat la lotul național pentru Campionatele Europene din luna aprilie. Așteptăm documentele de convocare, după care ne vom deplasa la Bacău pentru participarea sa la antrenamentele lotului. Antrenorul său la lot este Relu Auraș, antrenor emerit. Vor participa la 3-4 turnee internaționale în Bulgaria. La începutul lunii aprilie sunt Europenele, iar el este titular la 49 de kg. Țelul meu acesta a fost, să fie selectat în lotul național. El e un copil dotat, foarte talentat, sunt șanse să facă treabă bună”.

Boxerul reșițean Costel Ruță va împlini 17 ani în luna mai și se află se află în primul sezon la categoria tineret. După Europene, Costel Ruță poate lua parte la Campionatul Mondial din septembrie, iar în octombrie Jocurile Olimpice de Tineret.

Cristina Corocan