Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

În această seară, de la ora 22:15, la emisiunea Boema ne reîntâlnim cu jurnalist special, filolog de marcă, critic de teatru, om de onoare, Marina Constantinescu care săptămânal ne întâlnește cu personalități în confesiunea absolută la “Nocturnele” televiziunii nationale.

Alături de domnia sa vom readuce în memoria colectivă imaginea Omului și Artistului Iosif Sava, pe numele său Iosif Segal, a văzut lumina zilei pe 15 februarie 1933, în  Iași într -o familie evreiască în care se făcea muzică de peste trei secole și a plecat pe 18 august 1998, în București.  A rămas în memoria colectivă ca muzicolog român, realizator de emisiuni radio și de televiziune.

A fost și un scriitor prolific, scriind 44 de cărți, 35 din ele despre muzică, și peste 6.000 de articole, care mărturisea:

„După mine, vor rămâne generaţii care-şi vor aminti că le-am format gustul, le-am dat repere, elemente de axiologie artistică. Unele răspunsuri le găsim abia după o jumătate de veac de căutări. Valoarea răbdării”.

Marina Constantinescu ne dezvăluie cu mare emoție amintirile despre familia Iosif și Marghit Dascălu Sava!

„Au fost şi sînt în jurul meu oameni prin care am reuşit să înţeleg, profund, ce e cu mine pe acest pământ.Am reuşit să pricep aventura lui Dante şi călătoria lui fabuloasă, să desluşesc că, într-adevăr, cum spune el, dragostea mişcă soarele şi celelalte stele. Că harul este de sus de tot şi dacă îl ai, hrăneşte-l cum se cuvine, dacă nu…”, mărturisește printre altele distinsa noastră invitată,MARINA CONSTANTINESCU.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău