[FOTO-VIDEO] Premieră în Banatul Montan: Cupa Semenic – Colț de Rai ediția I!

816

UPDATE: Astăzi pe Semenic s-a desfăşurat un slalom paralel demonstrativ pe pârtia Goznuța, la care au luat parte peste 60 de participanţi, dar și premierea Cupei ”Prietenii Munților”, după toate etapele de concurs.

Vom reveni cu amănunte şi anunţarea câştigătorilor.


UPDATE: Sub sloganul “Aici nu vei întâlni necunoscuţi, ci doar prieteni noi” în Banatul Montan a avut loc sâmbătă,10 februarie  Cupa “Semenic Colţ de Rai”.

Pe Semenic a avut loc sâmbătă cea de a III-a etapă a Cupei Prietenii Munţilor la schi, care, din acest an, reprezintă o premieră. Este şi o competiţie de sine stătătoare Cupa “Semenic Colţ de Rai”, dar şi punctează în clasamentul general al Cupei ”Prietenii Munţilor”. Competiţia a inclus două probe, de slalom special, pe pârtia  Goznuța şi  slalom uriaș, pe pârtia Crucea de brazi.

Au luat parte la competiţie participanţi din mai multe localităţi din vestul ţării şi nu numai. Peste 70 de concurenţi au luat startul la prima ediţie a Cupei “Semenic Colţ Rai”,sosind pe Semenic din Reşiţa, Timişoara, Arad, Oţelu Roşu, Anina, dar şi din Oradea.

S-au întrecut la trei categorii de vârstă: copii până la 10 ani, copii cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, de 15-18 ani şi la categoria OPEN.

Podium:

Fete sub 10 ani:

  1. Maia Lala
  2. Anais Tonea
  3. Mara Glava

Băieţi sub 10 ani

  1. Luca Voina
  2. Andrei Scheuşan
  3. Luca Popa.

Juniori 11-14 ani

  1. Raisa Doran
  2. Patricia Mergheş
  3. Melissa Iakab
  1. Teo Micşa
  2. Paul Olinovici
  3. Alexandru Cîmpeanu.

Juniori 15-18 ani

  1. Iulia Voit
  2. Patricia Martinescu
  3. Anca Petrica

 

  1. Andrei Doran
  2. Sergiu Micşa
  3. Erwin Schmelas

La categoria OPEN cei mai buni timpi, indiferent de vârstă au fost realizaţi de Raisa Doran, Patricia Mergheş şi Iulia Voit, iar la masculin: Andrei Doran, Sergiu Micşa şi Erwin Schmelaş.

Într-un cadru festiv, în faţa Cabanei Colţ de Rai a avut loc festivitatea de premiere, în care au oferite medalii,diplome, cupe şi diferite premii.

Concursul a fost organizat de Asociaţia Prietenii Munţilor Resita, cu ajutorul sponsorilor Colţ de Rai şi Chris Sketch, partener oficial media fiind Studioul Regional Radio România Reşiţa.

Duminică, 11 februarie de la ora 11.00 se va desfășura un slalom paralel demonstrativ pe pârtia Goznuța și premierea Cupei ”Prietenii Munților”, după toate etapele de concurs.

Cristina Corocan

———————

Vreme superbă, astăzi pe Muntele Semenic, cu soare şi zăpadă a cărei grosime depăşeşte jumătate de metru. Prima probă, cea de slalom a Cupei „Semenic – Colț de Rai”, s-a încheiat, iar de la ora 14.00 este pregătită o probă de slalom uriaș. Timpii înregistrați la fiecare probă se vor cumula și se va face clasamentul. Zeci de copii s-au înscris în competiţie.

Drumul de acces spre muntele Semenic se prezintă bine, dar se circulă în condiţii de iarnă.

…………..

Cupa Prietenii Munților la schi se va încheia în această săptămână cu o etapă inclusă în premieră în ediția din acest an – Cupa Semenic Colț de Rai.

Are detalii Adrian Petrica, vicepreședintele Asociației Prietenii Munților Reșița:

“O cupă care vine în sprijinul, nu doar copiilor de la Asociația Prietenii Munților, ci și în cel al copiilor, care vor participa din alte localități, precum: Caransebeș, Timișoara, Arad, Deva. Sunt bineveniți de oriunde. Este o premieră și pentru noi și pentru Semenic. Vor fi două probe în timpul zilei, de dimineață în jurul orei 10, proba de slalom special și după amiază, la ora 14.00, o probă de slalom uriaș. Timpii înregistrați la fiecare probă se vor cumula și se va face clasamentul.  Una dintre probe, cea de slalom special, va avea loc pe pârtia Goznuța, iar cea de slalom uriaș  pe pârtia Crucea de brazi”, a spus Adrian Petrica.

Despre importanța desfășurării unei astfel de competiții pe Muntele Semenic a vorbit și inițiatorul Cupei „Semenic – Colț de Rai”, Remus Rof:

”Ținând cont că zona Semenic este destul de slab populată cu turiști, ne-am hotărât ca să venim în sprijinul celor de la ”Prietenii Munților” , ca să venim în întâmpinarea lor cu premii, cu logistică, pentru a se putea desfășura în cele mai bune condiții. Ne-am gândit că este binevenită o sponsorizare pe tema schiului. Premierea va fi la ora 19.00, în fața cabanei Colț de Rai. Toți cei dornici să participe la Cupa ”Semenic-Colț de Rai” sunt așteptați să participe la eveniment! “

Cupa „Semenic – Colț de Rai” va începe sâmbătă, 10 februarie, de la ora 10.00 pe Muntele Semenic.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac pe mailul Asociației Prietenii Munților contact@prieteniimuntilor.ro sau pe pârtie, înainte de începerea concursului.

Cupa „Semenic – Colț de Rai”  este considerată ca și etapa a III-a în cadrul Cupei ”Prietenii Munților. Premierea Cupei „Semenic – Colț de Rai” se va desfășura sâmbătă, 10 februarie, de la ora 19.00, la Pensiunea Colț de Rai.

Duminică, 11 februarie se va desfășura un slalom paralel demonstrativ pe pârtia Goznuța și premierea Cupei ”Prietenii Munților”, după toate etapele de concurs.

Cristina Corocan