Condiții de pregătire mai bune pentru sprinterii reșițeni

81

Stadionul de atletism din cartierul Govândari s-a înnoit la început de an cu o pistă nouă de alergare. Aceasta măsoară 80 de metri și a fost instalată special pentru sprinterii reșițeni. După cum ne-a transmis antrenorul Ștefan Nagy atleții reșițeni au condiții mai bune de pregătire datorită celor doi directori de cluburi, care au ajutat la achiziționarea acestei piste: Rusalin Fîc de la CSM Reșița și Octavian Măzăran de la CS Universitatea Reșița. Pe lângă aceasta reșițenii mai beneficiază de bloc starturi și garduri noi.

“Condițiile de pregătire sunt favorabile, deoarece am reușit să construim o pistă sintetică, ce măsoară de 80 de metri cu suprafață specială pentru alergări – tartan. Pe lângă această suprafață am reușit să achiziționăm garduri competiționale și bloc starturi de asemenea, ce sunt folosite în marile competiții internaționale. Dorim să-i mulțumim domnului Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal care administrează această bază sportivă și materialele le-am achiziționat cu ajutorul domnului director de la Universitatea Reșița, Octavian Măzăran”, a afirmat antrenorul de atletism, Ștefan Nagy.

Daria Grigoroiu, eleva profesorului Ștefan Nagy este atleta reșițeană care promite mult în acest an.

“Zilele trecute am participat la Campionatul Național de juniori II, Grand Prix, obținând la proba de 60 de m plat, timpul de 7 secunde și 89 de sutimi, un timp destul de bun, iar la 60 de metri garduri un timp de 8 secunde și 77 de sutimi, mi-am făcut record personal. Este un început destul de bun și pe viitor sper să am rezultate cât mai bune”, a afirmat Daria Grigoroiu.

Cristina Corocan