[FOTO] Weekend cu zăpadă pe pârtii în staţiunile montane din Caraş-Severin

Sfârşitul de săptămână vine cu pârtii acoperite de zăpadă, la munte.

Iubitorii sporturilor de iarnă pot opta în acest sfârşit de săptămână pentru toate pârtiile din staţiunea montană Muntele Mic: Isai, Nordica, Felix, Borlova şi Valea Soarelui. Reprezentantul Salvamont Caraş-Severin, Horia Cocie a declarat pentru Radio Reşiţa că, stratul de zăpadă depus pe platou este de peste 70 de centimetri şi va mai ninge:

“Pentru weekend toate instalaţiile merg, se aşteaptă un aflux de turişti foarte foarte mare. Din cele discutate cu hotelierii, pensiunile sunt ocupate în procent de sută la sută. Drumul spre staţiune este accesibil, asfalt negru, este curat sută la sută. Stratul de zăpadă este undeva la 70 de centimetri. Este foarte mare zăpada. Se schiază pe toate pârtiile, acestea au fost bătute şi pregătite. Telescaunul funcţionează. În weekend considerăm că va mai ninge, la felul cum bate vântul şi ceea ce se simte la nas, o să ningă.” 

Şi pe Semenic, pârtiile Goznuţa şi Crucea de Brazi vor fi deschise sâmbătă, 3 şi duminică, 4 februarie amatorilor de schi, a subliniat omul de afaceri Sorin Minda. Potrivit acestuia, în staţiunea montană a început să ningă, stratul de zăpadă este de aproximativ 60 de centimetri, iar drumul de acces spre staţiune este deschis turiştilor:

“Avem o vreme minunată pe Muntele Semenic, chiar dacă am fost ameninţaţi cu ploi. A început să ningă ca în poveşti. E frumos, e iarnă. Merge pârtia Goznuţa, mâine va merge şi Crucea de Brazi, este lume, a început vacanţa, vin copiii, va fi mirific. Drumul e deschis, curăţat, chiar dacă se depune în această seară, se curăţă zilnic, nu avem probleme. Norocul nostru că sunt precipitaţii sub formă de ninsoare şi nu de ploaie. Chiar ar putea să vină lumea să vadă ce înseamnă zăpada şi nu primăvara din Reşiţa…”.

În staţiunea Văliug, la orele amiezii precipitaţiile erau sub formă de ploaie, datorită faptului că temperaturile au rămas pe plus în ultimile ore.

Amintim că, în caz de nevoie, turiştii pot cere ajutorul Jandarmeriei Montane şi a Serviciului Salvamont apelând numărul unic de urgenţă 112. În Caraş-Severin există grupare de jandarmi montani la Văliug pentru staţiunile Crivaia, Semenic şi Gărâna, şi la sfârşit de săptămână şi pe Muntele Mic. În plus, poliţia rutieră avertizează participanţii la trafic să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să aibă echipate autovehiculele de iarnă. (Hardy Cvoica)

Foto: facebook sorin minda

Cele mai citite

Related Articles