25 de ani fără Mișa Klein

141

Michael Klein, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti români din istorie, s-a stins pe 2 februarie 1993, pe când avea doar 33 de ani, în timpul unui antrenament al formaţiei sale, Bayer Uerdingen. A lăsat în urmă o familie îndurerată – soţia sa Adriana şi fiica lor Dominique -, dar şi o mulţime de întrebări fără un răspuns precis.

Azi, 2 februarie 2018, se împlinesc 25 de ani de la moartea titularului naţionalei la Euro ’84 şi Coppa del Mondo, prilej cu care foştii săi colegi şi prieteni se întâlnesc la Hunedoara, pentru un meci comemorativ în sala polivalentă cu o capacitate de 500 de locuri.

Aflat la Hunedoara, cel mai bun prieten al lui Mişa, Ioan Andone, a vorbit la ProSport LIVE. “E o zi tristă. Chiar fiica lui Mişa, Dominique, care avea 1 an şi 5 luni când tatăl ei a murit, îmi spunea că l-a cunoscut pe tatăl ei numai din poveştile colegilor. Ea spune că pe de o parte e bucuroasă pentru că “lumea nu l-a uitat pe tată el şi s-a construit statuia în Hunedoara, dar pe de altă parte, ar vrea să-l vadă viu pe tatăl ei, nu în piatră”, a spus Ioan Andone.

“Încercând să umplu golul incomensurabil din sufletul meu pe care l-a provocat dispariţia tatălui meu, am dezvoltat necontenita nevoie să-l descopăr din poveştile altora, din fotografii, din casete video”, spunea Dominique, în urmă cu cinci ani, într-un interviu pentru ProSport.

Evenimentul de la Hunedoara include ceremonia de dezvelire a noii statui a fotbalistului hunedorean Michael Klein, de la a cărui dispariţie se împlinesc 25 de ani, în data de 2 februarie 2018, precum şi un meci de fotbal între fotbaliştii Naţionalei României (1990-2000) şi cei ai Corvinului Hunedoara (1980 – 1990).