Primarii din Caraş-Severin, dezinteresaţi de pesta porcină africană: Doar două primării, prezente la informare

ANSVSA în alertă! Pesta porcină africană ameninţă România.

Primarii cărăşeni, dezinteresaţi de pesta porcină şi măsurile care trebuie aplicate în varianta apariţiei unui posibil focar, a declarat pentru Radio Reşiţa prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu în urma aprobării programului de combatere a acestei boli în cadrul conferinţei susţinute la solicitarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor:

„S-a aprobat programul şi măsurile care se vor lua în situaţiile în care se întâmplă să avem pesta porcină. Sperăm să nu ne confruntăm cu pesta porcină africană, dar trebuie să fim prevăzători şi pregătiţi, la nevoie. Îmi pare rău că doar două primării şi-au trimis reprezentanţii la această şedinţă de informare. Noi o să încercăm să luăm legătura cu şefii UAT-urilor şi să îi facem să înţeleagă că au o răspundere foarte mare. Sunt principalii factori care răspund, în cazul apariţiei acestei boli, şi, de aceea, este necesar ca ei să ştie ce trebuie să facă într-o astfel de situaţie“.

Amintim că, Direcţia sanitar-veterinară din Caraş-Severin a intrat în alertă după identificarea recentă în nordul României a unui focar de pestă porcină africană provenit din Ucraina.

Materialul informativ legat de pesta porcină africană a fost prezentat la nivelul Prefecturii de directorul DSVSA Caraş-Severin, Nicolae Crista. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles