Naţionala de fotbal în sală a României începe azi aventura la turneul final al Campionatului European

138

Reprezentativa de fotbal în sală a României dispută miercuri, de la ora 19:00, prima partidă de la Campionatul European din Slovenia. Adversara tricolorilor este Portugalia, locul 7 în lume, care îl are în componenţă pe unul dintre cei mai buni jucători de futsal din lume, Ricardinho.

LJUBLJANA, SLOVENIA – JANUARY 29: Romania head coach Robert Lupu and Emil Raducu ahead of the UEFA Futsal EURO 2018 at Stozice Arena on January 29, 2018 in Ljubljana, Slovenia. (Photo by Stephen McCarthy – UEFA/UEFA via Sportsfile)

Adrian Schindarli, trimisul Radio România la turneul final al Campionatul European a vorbit cu reșițeanul Robert Lupu, selecționerul României înainte de meciul dificil cu Portugalia:

”Sala este foarte bună, băieții au început să se obișnuiască cu suprafața de joc, cred că suntem bine și pregătiți. Chiar dacă timpul a fost foarte scurt, am încercat să ridicăm cât mai mult nivelul fizic al echipei și cred că suntem în regulă. Portugalia a încercat foarte mult, dar n-a avut rezultate pozitive, doar remize cu Thailanda și Maroc. este însă o echipe foarte bună, este favorita grupei și sperăm să facem un meci cât mai bun împotriva lor, să încercăm să le facem probleme. Portughezii îl au în lot pe Ricardinho, cel mai bun jucător din lume, pe care vom încerca să-l ”blocăm”, astfel încât să facem o surpriză frumoasă.

Cele două naționale de fotbal în sală România și Portugalia s-au întâlnit şi în faza preliminariilor, la Călăraşi, când lusitanii s-au impus cu 4-1.

Marți, în prima zi a turneului, Polonia a reuşit marea surpriză, egalând Rusia, când mai erau doar 10 secunde de jucat. Scorul final a fost 1-1. Rusia, locul 3 mondial este mare favorită la câştigarea titlului alături de Spania. Într-un alt meci, la fel de spectaculos, Slovenia a încheiat la egalitat cu Serbia, 2-2.

sursa foto si video:FRF

Cristina Corocan