[FOTO] Zilele Tineretului Ortodox au debutat în Episcopia Caransebeşului

196

Evenimentele cuprinse în „Zilele Tineretului Ortodox” se vor desfăşura de astăzi şi până în 2 februarie şi vor reuni peste 160 de tineri, reprezentând 24 de centre de tinereţ şi centre catehetice de pe întreg cuprinsul judeţului Caraş-Severin.

Sub egida simpozionului “Tinerii ortodocși azi”, vor fi organizate patru seminarii sub forma unor prezentări și dezbateri tematice, însoțite de o expoziție de fotografie intitulată “100 de ani de România în imagini”, după următorul program:

   Luni 29 ianuarie 2018, ora 16.00, la Moldova Nouă – pentru centrele de tineret din Oravița și Moldova Nouă

   Marți 30 ianuarie 2018, ora 16.00, la Băile Herculane – pentru centrele de tineret din Bozovici, Eftimie Murgu, Șopotu Nou, Băile Herculane, Cornereva și Mehadia

   Miercuri 31 ianuarie 2018, ora 15.00, la Reșița – pentru centrele de tineret din Reșița, Anina și Bocșa

   Joi 1 februarie 2018, ora 15.00, la Caransebeș – pentru centrele de tineret din Caransebeș, Oțelu Roșu, Teregova și Zăgujeni.

Formatul întâlnirilor va fi unul atractiv și interactiv, iar tematica abordată se înscrie în șirul de manifestări organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri: biserica, limba și tradițiile neamului, familia tradițională, personalități și eroi ai României, locuri și momente simbolice din istoria țării noastre.

De asemenea, vineri 2 februarie, va avea loc la Mănăstirea Vasiova, o conferință pentru tineri susținută de părintele Ion Petrică – duhovnicul mănăstirii.

Evenimentele sunt organizate în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și cu cele patru protopopiate de pe cupinsul Episcopiei Caransebeșului.

Părintele Mihai Ciucur, coordonatorul evenimentului, pentru Radio Reşiţa:

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox – 2 Februarie, sărbătoare instituită încă din anul 1992 de către Organizația Mondială a Tineretului Ortodox – Syndesmos.

(Sebastian Dragomir)