Veşti bune pentru pescarii cărăşeni: AJVPS încasează cotizaţiile şi eliberează permisele de pescuit ANPA

2933

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin este în prezent unicul gestionar al apelor colinare şi de şes din judeţ.

AJVPS Caraş-Severin încasează de luni, 29 ianuarie cotizaţiile pentru vizarea permiselor de pescuit recreativ-sportiv şi eliberează autorizaţiile ANPA aferente anului în curs, a declarat pentru Radio Reşiţa, Tima Andrei – vicepreşedintele asociaţiei, deşi numărul acestora este net inferior efectivului de pescari recreativ-sportivi din judeţ, aproximativ 3.000 de membrii.

În urma discuţiilor purtate de preşedintele AJVPS Caraş-Severin Dorin Marescu cu conducerea Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, privind situaţia apelor colinare şi de şes din judeţ, în procent de peste 90% acestea revin în gestionarea asociaţiei cărăşene.

Tima Andrei, pentru Radio Reşiţa:

“Începând de luni, 29 ianuarie, vizăm carnetele de membru pescar pentru Caraş-Severin şi nu mai e nevoie să meargă la Timişoara, pentru că o să dăm şi noi la toate cluburile noastre să facă permise de pescuit. Permisul de membru pescar este tip carte de culoare verde pe care îl eliberează AJVPS Caraş-Severin împreună cu chitanţa aferentă sumei achitate. Permisul ANPA este plastifiat şi se eliberează de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) Bucureşti. Aceste permise nu sunt în cantitate suficientă, dar nu avem ce face, vom viza carnetele de membru pescar, eliberate de asociaţia noastră şi sperăm să mai tipărească. Noi avem un număr foarte mic, de aproximativ 500 de bucăţi, care trebuie împărţite la 4.700 de pescari cât am avut noi. Atenţionez pescarii sportivi că permisul pe care îl eliberează ANPA prin AJVPS este valabil numai pentru apele colinare şi de şes nu şi pentru Dunăre. Permisele de pescuit pentru Dunăre le eliberează ANPA, gratuit.” 

Amintim că, potrivit conducerii AJVPS Caraş-Severin, cotizaţia de membru pescar pentru anul acesta este de 100 de lei pentru persoanele active, 90 de lei pentru pensionari şi persoanele cu handicap şi de 45 de lei pentru elevi şi studenţii la zi. Acestor sume li se aplică bonificaţii ca şi în anii precedenţi de câte 10 de lei până la data de 15 martie, dacă se achită integral suma stabilită. Astfel: persoanele încadrate în muncă vor achita 90 de lei, pensionarii şi persoanele cu handicap, 80 de lei şi elevii şi studenţii la zi, 35 de lei. (Hardy Cvoica)

6 COMENTARII

    • întrebaţi-i pe ei, mergeţi la AJVPS! Noi doar am transmis ce au comunicat ei!
      vă mulţumim

  1. am o intrebare pentru sefi .ptr dl,tina si dl ,presedinte .ce conditii acordati pentru banii astia ?datimi 3 ex,de populare a riurilor din judet

  2. Apropo domnilor la banii care ii percepeti de ce nu ne ajutati cu permisele in zona de frontiera;Timisul pe baza de tabel ajuta membrii si pun PG-ul pe trei judete Timis Caras -Severi si Mehedinti,cred ca la dumneavoastra este mentalitatea anilor 80.

  3. MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE
    ORDIN
    Nr.60/2017
    privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale
    cu excepţia Rezervației “Delta Dunării”
    M.O. nr.179/13.03.2017
    Pescuitul recreativ a oricăror specii de pești și alte viețuitoare acvatice vii din habitatele
    piscicole naturale aparținând zonei/zonele contractate pentru utilizarea resurselor acvatice vii
    în scop recreativ, Permisul este de tip plastifiat, de culoare alba, cu element de siguranță;
    Dimensiunile formatului sunt: lungime – 10 cm, lățime – 6,5 cm,pentru Dunare cu
    braţele sale, Marea Neagră și habitatele piscicole naturale necontractate de asociaţiile de
    pescuit recreativ .Permisul este de tip plastifiat, de culoare albastră, cu element de siguranță;
    Dimensiunile formatului sunt: lungime – 10 cm, lățime –7cm.Domnule Tima Andrei care este cel verde,pune mana si citeste actul normativ,ca banii stiti sa-i luati la Timis este permisul 60 lei pensionarii 55 lei.

Comentariile sunt închise.