Problema desfiinţării liniei a doua de gardă-Chirurgie, pe masa Consiliului Judeţean Caraş-Severin!

Chirurgii de la Spitalul Judeţean din Reşiţa nu renunţă! Ei spun “NU” desfinţării liniei a doua de gardă-Chirurgie. Pentru a lămuri problema, în această săptămână s-au întâlnit şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

În plus, chirurgii susţin că problemele cu care se confruntă sunt multe şi complexe iar noua conducere dă dovadă de indiferenţă. De exemplu, substanţele pe care chirurgii le folosesc pentru dezinfectarea blocului operator sunt cancerigene şi atacă atât mobilierul cât şi sănătatea acestora, susţine medicul Romeo Dumitrescu.

Nu este niciun interes faţă de sala de operaţii şi activitatea din blocul operator, unde dumnealor, de le ei putere, ne stabilesc nouă câte ore şi ce facem în blocul operator. Ei nu s-au deplasat niciodată în sala de chirurgie să vadă condiţiile în care noi ne desfăşurăm activitatea. Filmaţi şi vedeţi cum tot mobilierul din metal este atacat de noile substanţe care evident că omoară germenii dar ne pun şi pe noi în pericol, în ceea ce priveşte sănătatea. Subsemnatul, este unul dintre cei care au beneficiat de nenorocirile acestor substanţe printre altele şi cancerigene, dar pe ei nu-i interesează. Ne-au prezentat realitatea…realitatea pe care o văd dânşii de pe nişte scaune. Suntem trataţi cu mitocănie şi cu lipsă totală de respect”, a precizat medicul Romeo Dumitrescu.

Săptămâna trecută, noul manager al Spitalului Judeţean, Cristina Bacer nu a dorit să comenteze acest subiect dar ne-a asigurat că ea cunoaşte foarte bine situaţia secţiei de Chirurgie, echipa dânsei verificând de nenumărate ori această unitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu s-a întâlnit cu cei 6 chirurgi, le-a ascultat doleanţele dar nu va lua o decizie până nu va discuta şi cu noua conducere a spitalului.

Am stat de vorbă cu medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean din Reşiţa în această săptămână, mi-au spus situaţia din punctul lor de vedere dar urmează să am o întâlnire şi cu noua conducere a spitalului pentru a afla şi părerea acestora şi apoi o să vedem ce măsuri vor fi luate”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Acum soarta liniei a doua de gardă Chirurgie se află în mâinile Consiliului Judeţean. Acesta este proprietarul spitalului şi dacă cele două părţi nu ajung la un numitor comun, CJ poate decide dacă e bine să păstreze sau să desfiinţeze linia a doua de gardă-Chirurgie.

Vă reamintim că această linie de gardă a fost înfiinţată în urmă cu jumătate de an cu acordul şi sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin în beneficiul pacienţilor, mai susţin medicii chirurgi.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles