Bucurie pentru ”Prietenii Munților”: Pe Semenic începe o nouă ediție a tradiționalei competiții de schi a Asociației!

400

UPDATE sâmbătă 27 ianuarie

Peste 80 de schiori de toate vârstele se întrec astăzi pe Semenic, prima etapă din Cupa Prietenii Munților. Competiţia se desfăşoară în condiţii excelente, pe cele două pârtii: Goznuța și Crucea de Brazi.
Pe Semenic se înregistrează astăzi 5 grade celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 72 de centimetri.

Asociația Prietenii Munților organizează în perioada următoare Cupa Prietenii Munților 2018, ediția a XXXII-a. Cupa Prietenii Munților se va desfășura în trei etape, primele două constând într-o probă de slalom uriaș și una de slalom special în zilele de 27 și 28 ianuarie. Concursul va fi organizat pe muntele Semenic începând cu ora 11.00, în fiecare zi, după cum detaliază vicepreședintele Asociației Prietenii Munților, Adrian Petrica:

” Primele două etape vor avea loc în acest final de săptămână, pe cele două pârtii de pe Muntele Semenic:  Goznuța și Crucea de Brazi. Într-una din zile va fi o probă de slalom special, iar în cea de a doua una de slalom uriaș. În 10 februarie să fie premiera în cea de a III-a etapă a Cupei Prietenii Munților, ce, în 2018, va fi Cupa Semenic Colț de Rai. Aceasta include o combinată alpină, slalom special și uriaș. Poate participa oricine, nu există limită de vârstă și nu există taxă de înscriere.”

În data de 10 februarie, tot pe pârtiile de pe Semenic va fi organizată o competiție specială – Cupa „Semenic Colț de Rai”, ediția I – 2018 care va conta și ca etapa a III-a din Cupa Prietenii Munților.

Premierea Cupei Semenic Colț de Rai se va face în aceeași zi, 10 februarie, după stabilirea clasamentului, iar premierea Cupei Prietenii Muntilor va fi făcuta duminica, 11 februarie, zi în care se va organiza și un slalom paralel demonstrativ.

Se va concura la categoriile: începători, copii (până la 10 ani), juniori mici (11-14 ani), juniori mari (15-18 ani) și categoria Open (peste 18 ani).

Anul trecut au participat peste 100 de concurenți, din localități din vestul țării, în special.

Înscrierile se vor face înaintea concursului, cu începere de la ora 10.00.

Cristina Corocan