Compania arădeană Astra Vagoane Călători decorată cu Ordinul Meritul Industrial şi Comercial

astra vagoana calatoriPreşedintele Traian Băsescu a decorat compania arădeană Astra Vagoane Călători SA cu Ordinul Meritul Industrial şi Comercial – în grad de Comandor. Ordinul a fost acordat astăzi, “în semn de înaltă apreciere pentru performanţele deosebite obţinute de-a lungul timpului impunându-se ca model de rentabilitate pe piaţa internă şi internaţională”, ne-a informat corespondentul nostru Ioan Suciu.

S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. are ca obiect principal de activitate construcţia şi reparaţia materialului rulant. În secţiile de producţie se fabrică şi se testează vagoane de cale ferată, precum şi carcase, boghiuri şi o gamă largă de componente. La ora actuală, S.C. ASTRA Vagoane Călători S.A. dispune de toate capacităţile pentru realizarea tuturor tipurilor de vagoane de călători de 200 km/h pentru traficul internaţional, metrouri, tramvaie, şi servicii de mentenanţă, reconstrucţie şi modernizare vagoane călători. Vagoanele de la Arad au fost exportate în ultima perioadă în Brazilia.

Tramvaiul Imperio este cel mai recent produs al firmei, fiind primul tramvai modern, cu podea 100% joasă produs în România. Este destinat să înlocuiască vehiculele actuale uzate fizic şi moral din depourile din România.

De același autor

Related Articles