[FOTO] Ţigări cu aromă de detergent

183

Un camion care transporta detergent în România a fost oprit la graniţă de poliţiştii de frontieră de la Porţile de Fier I. În interior, oamenii legii au descoperit 800 de pachete cu ţigări ascunse în cabina şoferului şi în spaţiile destinate stingătoarelor de incendiu. Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, cetăţean sârb, a încercat să introducă marfa de contrabandă, aseară în jurul orei 21.00, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, inspector principal Petre Nicola.

„În urma verificărilor efectuate și controlului fizic al autocamionului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate în locuri special amenajate, atât în cabina şoferului, cât şi în spaţiile de depozitare ale stingătoarelor de incendiu, cantitatea de 16.000 ţigarete marca Marble, de provenienţă sârbească, în valoare de 9600 lei. Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate dintr-o piaţă din Kosovo, urmând a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră din Bucureşti”.

Ţigările, în valoare de 9600 de lei au fost confiscate, iar şoferul sârb a fost amendat cu 7 mii de lei. Autocamionul marca Mercedes a rămas în custodia poliţiştilor de frontieră până la plata amenzii.

De asemenea, poliţiștii de frontieră mehedințeni au aplicat bărbatului în cauză interdicţia de a intra pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani, pentru încălcarea regimului vamal conform O.U.G.194/2002.

(Sebastian Dragomir)