Atenţionare de călătorie în Ucraina din cauza epidemiei de rujeolă!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza că potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătăţii din Ucraina, în această ţară continuă să se înregistreze noi focare de rujeolă.

Potrivit Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătăţii al Ucrainei, în primele doua săptămâni din 2018 s-au înregistrat 1.285 de cazuri de rujeolă (856 copii si 429 adulţi). Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk: 275, Cernauţi: 274, Transcarpatia: 194 si Odessa: 157, scrie într-un comunicat al MAE.

Conform datelor statistice furnizate de autorităţile de resort din Ucraina, in 2017 au fost înregistrate 4.782 de cazuri de rujeolă (1.292 adulti si 3.490 copii) în 24 de regiuni din Ucraina. Începând cu luna septembrie 2017, instituţiile locale au demarat o campanie intensivă de vaccinare a minorilor.

“Recomandarea medicala a specialiştilor constă în a va verifica statusul vaccinal pentru rujeolă / antecedentele de boala şi, dacă este cazul, să vă vaccinaţi antirujeolic cu minim doua săptămîâni înainte de efectuarea călătoriei. De asemenea, se recomandă evitarea adunărilor şi a locurilor publice unde boala se poate răspândi uşor”, precizează MAE.

De același autor

Related Articles