Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open

114

UPDATE:

Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep, a declarat, luni, că este bucuroasă pentru a treia sa calificare în sferturile de finală ale turneului Australian Open, după ediţiile din 2014 şi 2015,scrie Agerpres.

‘Am jucat destul de bine şi sunt bucuroasă că sunt din nou în sferturi de finală (la Australian Open’, a declarat Halep după victoria de luni, 6-3, 6-2 cu japoneza Naomi Osaka, în optimi, la Melbourne. ‘Nu mă aşteptam la acest lucru al debutul turneului din cauza accidentării mele’, a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.

Românca s-a referit şi la starea gleznei sale, în conferinţa de presă de după meci: ‘Nu sunt sigură, pentru că am alergat mult. Poate m-am obişnuit cu durerea şi nu mă mai gândesc aşa mult că se poate întâmpla ceva. Iau fiecare punct la rând şi încerc să joc sută la sută, ceea ce s-a cam întâmplat azi, să alerg normal, să alerg mult.’

Halep nu a acuzat oboseala după meciul din turul al treilea cu americanca Lauren Davis, care a durat aproape patru ore (3 h 45 min). ”M-am resimţit (după meciul din turul al treilea), dar nu aşa rău. Acest turneu se transformă într-un maraton pentru mine, dar mă bucur că încă sunt aici”, a afirmat Simona Halep.

”În prima zi după meci (cu Davis, n. red.) am fost destul de bine, dar noaptea trecută a fost dificilă, nu am putut dormi. Mă durea peste tot. Dar am dormit două ore înainte de meci şi a fost perfect. Am fost odihnită, m-am simţit bine’.

Românca a comentat şi evoluţia sa din meciul cu Osaka: ‘Ştiam că ea loveşte mingea foarte puternic şi a trebuit să o alerg mult. Acesta a fost planul discutat înainte de meci cu echipa mea. Am încercat, de asemenea, să o împing în spatele terenului, pentru a nu putea domina jocul. Eu am dominat, am venit des la fileu şi am încheiat punctul când am simţit că e momentul”.

Osaka a comis 31 de erori neforţate în acest meci, în timp ce Halep a făcut doar 18, situaţia la winners fiind egală, 22-22.

În sferturi, Halep va înfrunta o reprezentantă a Cehiei, Karolina Pliskova (a şasea favorită) sau Barbora Strycova (cap de serie numărul 20).

—————–

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, luni, la Melbourne, după ce a trecut fără emoţii de japoneza Naomi Osaka, în două seturi, cu 6-3, 6-2.

Românca a încheiat meciul ca un adevărat lider mondial: un retur câştigător splendid, cu care i-a luat din nou serviciul adversarei, fructificând astfel prima minge de meci de care a beneficiat. După maratonul cu Lauren Daviş constănţeanca de 26 de ani a avut nevoie acum de doar o oră şi 20 de minute pentru a se impune. Prezenţa în sferturile de finală reprezintă egalarea celui mai bun rezultat al carierei la Australian Open.

În următoarea rundă, Simona se va duela cu învingătoarea meciului Barbora Strycova (cap de serie 20) – Karolina Pliskova (cap de serie 6).