Salvamontiştii avertizează că există riscul de producere a avalanşelor în Ceahlău! Vreme rea în toată ţara

Salvamontiştii avertizează că există riscul de producere a avalanşelor în Masivul Ceahlău. Ei au încadrat avertizarea la gradul 3 spre 4 pe o scară de 5. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să se echipeze corespunzător şi să evite traseele montane dificile. La ora actuală, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 70 de centimetri şi este instabil!

Vă reamintim că Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de sud a ţării, unde precipitaţiile se extind şi vântul bate tot mai tare. Informarea meteorologică a intrat  în vigoare astăzi, de la ora 16 şi este valabilă până mâine, în jurul orelor 22. În acest interval vor fi precipitaţii, ele se vor extinde dispre regiunile vestice sud-vestice şi vor cuprinde, până mâine dimineaţă, toată ţara. În Dobrogea vor predomina ploile, în Banaţ Crişana, Oltenia, partea de sud a Olteniei, sudul şi estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte, iar pe parcursul zilei de mâine, în sudul şi sud-estul ţării vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în special în partea de vest şi de sud a teritoriului. Primul mesaj de atenţionate cod galben va intra în vigoare în această seară, la orele 20, până mâine, la orele 11, astfel că în judeţele Caraş-Severin, Argeş, Teleorman, Olţ Dolj, Vâlcea şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova vor predomina ninsorile. Acestea vor fi, în general, însemnate cantitativ şi se va depune local strat consistent de zăpadă.

Al doilea mesaj de atenţionate cod galben va intra în vigoare dimineaţă, la orele 5, până la orele 22, astfel că în judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea vor predomina treptat ninsorile, vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 65 – 75 km/oră, ceea ce va determina viscolirea ninsorii şi scăderea vizibilităţii.

De același autor

Related Articles