Poliţiştii cărăşeni lucrează cu tehnică nouă

103

Echipamente IT în valoare de peste 300 de mii de lei au intrat de astăzi în dotarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Tehnica de lucru necesară activităţilor operative ale poliţiştilor a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Practic s-a finalizat un proiect ce vizează îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a sistemului informatic al IPJ şi creşterea calităţii activităţii de cercetare la faţa locului. În acest fel, poliţiile municipale, orăşeneşti, posturile de poliţie comunale şi serviciile operative vor fi dotate cu echipamente necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii, spune preşedintele forului judeţean, Silviu Hurduzeu:

„Este o investiție pe care Consiliul Judeţean o face din resurse proprii, nu sunt bani proveniți din o altă finanțare. Este o investiție pe care Consiliul Judeţean o face în siguranța cetățenilor. Așa cum investim în infrastructură, în sănătate, am găsit resursele financiare de a finaliza acest proiect demarat în urmă cu mai mult timp”.

Prin intermediul proiectului au fost achiziţionate peste o sută de calculatoare cu licenţă de operare, mai bine de 50 de imprimante şi şase aparate multifuncţionale.

Valoarea totală a proiectului este de 311.489 lei la care se adaugă TVA. Procedura de achizție publică s-a finalizat prin atribuirea contractului de furnizare încheiat în data de 28.12.2017 cu S.C. Calculatoare SRL. Principalele obiective ale proiectului sunt: creșterea capacității operative a IPJ; îmbunătățirea modului de administrare a resurselor sistemului informatic și a modului de gestionare a datelor și informațiilor procesate; creșterea nivelului de protecție a sistemului informatic și a datelor și informațiilor procesate; identificarea de probe și mijloace materiale de probă ce să ducă la identificarea autorilor infracțiunilor.

(Sebastian Dragomir)