Simona Halep a oferit noi detalii despre starea ei de sănătate după accidentarea suferită marţi, în meciul cu Destanee Aiava din primul tur al Australian Open. Românca a afirmat că nu crede că are ceva rupt la glezna stângă.

„Am simţit o pternică durere pe teren, dar nu am avut timp să văd ce am. Am fcăut un duş, am făcut stretching şi am venit aici. Vreau să aştept până mâine să văd cum mă trezesc. Din experienţa mea, simt că nu este nimic rupt, dar durerea a fost mare. Îmi trebuie un consult medical. Am mai avut cinci accidentări la această gleznă de-a lungul timpului. Aşa că glezna mea nu este bine, de aceea o bandajez tot timpul. Dar nu ştiu ce s-a întâmplat pentur că a fost strânsă. Vreau să văd la TV cum a fost, pentru că nu-mi amintesc”, a declarat liderul WTA, la conferinţa de presă de după meci.

Halep nu se va retrage din turneul de la Australian Open

Întrebată despre o posibilă retragere din turneu din cauza accidnetării, Halep a răspuns: Nu mă gândesc la asta. Sunt obişnuită cu problemele la gleznă, aşa că nu cred că o să mă opresc. Dar sănătatea rămâne mereu pe primul plan. Voi vedea. În opinia mea, voi fi în stare să joc.”

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 7-6 (5), 6-1, pe australianca Destanee Aiava, locul 193 WTA, beneficiară a unui wild card, în prima manşă a turneului Australian Open. Halep a salvat două mingi de set la 2-5, apoi în setul secund a suferit o accidentare la glezna stângă, care ar putea să-i afecteze evoluţiile viitoare la Melbourne.

În faza următoare, Halep va da piept, joi, cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, care a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA.