Halep, calificare cu emoții în turul secund la Australian Open

138

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat cu ceva emoţii în runda a doua a turneului Australian Open, luni, la Melbourne, după ce a trecut de australianca Destanee Aiava cu 7-6 (5), 6-1.

Halep (26 ani), care anul trecut nu a reuşit să treacă de primul tur la cel dintâi turneu de Mare Şlem al anului, a obţinut victoria după o oră şi 51 de minute de joc în faţa unei adversare de 17 ani, care ocupă locul 193 în clasamentul mondial.

Primul set a fost complicat pentru Halep, care a reuşit să se impună abia in tiebreak. Românca a câştigat primul ghem, pe serviciul adversarei, dar apoi a pierdut trei la rând. Aiava s-a desprins apoi la 5-2, moment în care a cerut intervenţia medicului. Pauza a fost de bun augur pentru Halep, care şi-a revenit şi a recuperat terenul pierdut, restabilind egalitatea, 5-5. Cele două au ajuns apoi în tiebreak, unde Aiava a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Halep a făcut patru puncte la rând şi a prelat controlul, câştigând cu 7-5.

Halep a început cu dreptul şi setul al doilea, a luat primul ghem, dar în ghemul al doilea, la 30-30, a alunecat şi s-a accidentat la gleznă. După ce a primit îngrijiri, liderul mondial a putut continua, a făcut break, iar apoi şi l-a consolidat (3-0). Simona a jucat în continuare exact, fără să forţeze, a profitat la maximum de erorile adversarei şi a încheiat setul cu 6-1.

Fiecare jucătoare a avut câte doi aşi în acest meci, Halep a făcut o singură dublă greşeală, iar Aiava 9, Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a transformat 5 (38%), românca având 20 de mingi direct câştigătoare, în timp ce tânăra australianca a reuşit 25.

Halep şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Eugenie Bouchard (Canada), care a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5).

Bouchard a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive, precedenta victorie datând din luna august, când trecea de americanca Lauren Davis cu 6-1, 6-3, în primul tur la New Haven.

Halep are 2-1 în duelurile directe cu Bouchard (23 ani, 112 WTA), după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3. Singura victorie a canadiencei a venit tot în 2014, în semifinale, la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2. Cele două se pot întâlni din nou luna viitoare, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Halep este a treia reprezentantă a României calificată în turul al doilea la Australian Open, după Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur, iar Ana Bogdan o va înfrunta marţi pe Kristina Mladenovic (Franţa), în alt meci din runda inaugurală,scrie Agerpres.ro