Veste bună pentru locuitorii oraşului Anina! Centrul de Permanenţă va fi inaugurat astăzi şi îşi va relua activitatea de la începutul lunii februarie, dă asigurări primarul Gheorghe Românu.

Cu sprijinul prefectului, Matei Lupu şi a Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin edilul a reuşit să convingă 6 medici de familie să vină să-şi desfăşoare activitatea aici. De data aceasta medicii vor primi şi o serie de beneficii. De exemplu, transportul acestora va fi decontat în totalitate de primărie. Centrul de Permanenţă a fost reabilitat iar costul utilităţilor şi a necesarului pentru activitatea medicală vor fi suportate tot de consiliul local.

„Cu ajutorul domnului director Miloş de la DSP  Caraş-Severin şi a domnului prefect am avut o întâlnire cu medicii de familie din judeţ şi în final am reuşit să formăm o echipă condusă de medicul Jenar Gelu. Am făcut actele necesare pentru ca această asociaţie să funcţioneze şi sperăm că cel târziu în 1 februarie să redeschidem Centrul de Permanenţă. Toate utilităţile şi tot ce ţine de această unitate medicală vor fi suportate de primărie. În plus şi cei 6 medici vor avea parte de beneficii, tot primăria le va deconta transportul. Unitatea a fost reabilitată, condiţile sunt bune şi medicii îşi pot desfăşura cu uşurinţă activitatea aici”, a precizat edilul Gheorghe Românu.

Vă reamintim că Centrul de Permananenţă de la Anina, care asigura servicii medicale de urgenţă, a fost închis în vara anului trecut, astfel că locuitorii oraşului au rămas lipsiţi complet de servicii medicale deoarece din 2011, Spitalul Orăşenesc Anina şi-a închis porţile, fiind desfinţat de Ministerul Sănătăţii.

Centrul de Permanenţă Anina este singura unitate medicală din zonă care poate rezolva problemele medicale urgente!

Daiana Roşca