Lovitură de imagine pentru Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. La ultima întrunire a membrilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), s-a dispus acordarea unui calificativ de încredere limitată, Universității reșițene.

Din păcate nu este pentru prima oară când Universitatea Eftimie Murgu, este cadorisită cu asemenea notare, în 2015 și 2017, având parte de același calificative. Prorectorul Universității, Cristian Chioncel spune că așteaptă, din partea ARACIS, motivarea acestui calificativ cu atât mai mult cu cât la controlul efectuat în toamna anului trecut, se părea că membrii ARACIS erau, oarecum mai mulțumiți de cele văzute la Reșița.
Calificativele ARACIS sunt de trei feluri: „Încredere”, cu menţinerea acreditării pe următorii cinci ani, „Neîncredere’’, ceea ce poate duce la retragerea acreditării universităţii respective, şi „Încredere limitată’’, ceea ce înseamnă că, într-un an-doi, comisia ARACIS va reveni pentru o nouă evaluare când, se poate schimba calificativul înt-unul mai bun sau în unul mai rău.
(Marius Căruntu)