Trimisă în judecată pentru omor, Gabriela B., în vârstă de 21 de ani, din comuna Ungureni, județul Botoșni, a fost condamnată marţi, 9 ianuarie,  de Tribunalul Botoşani la 16 ani de închisoare în regim de detenţie, cu interzicerea unor drepturi, pentru că și-a ucis propriul copil, nou născut.  Sentinţa, care a fost pronunţată după primul termen de judecată, a venit ca un trăsnet pentru toţi apropiaţii tinerei,  a relatat  monitorulbt.ro.

În urma anchetei efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani s-a aflat că tânăra a născut copilaşul pe 13 septembrie, în Maternitatea Botoşani. Băieţelul era rodul unei relaţii cu un tânăr din municipiul Botoşani, însă sarcina a fost ascunsă.

La patru zile de la naştere, în data de 17 septembrie 2017,  Gabriela B. şi bebelușul fost externaţi. În loc să îl lase la maternitate sau la un centru de plasament, tânăra a decis să-i ia viața. Și-a dus bebelușul pe un teren viran, l-a dezbrăcat, i-a pus șervețele în gură, după care l-a pus în pungi de plastic și apoi într-o sacoșă din pânză, care a fost aruncată într-un canal.

Trupul neînsuflețit al bebelușului a fost descoperit de polițiști în data de 26 septembrie, mama fiind arestată imediat după descoperire.