DOLIU în muzica românească! O altă mare ARTISTĂ a încetat din viață

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut joi, de fiul său, Lawrence Marinescu.

„Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii ’70 s-a stins din viaţă în dimineaţă zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe de boală îndelungate. Lucreţia «Lucky» Marinescu s-a născut la 12 Iulie 1934 în oraşul Cahul, România, azi în Republica Moldova. O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre”, a transmis Lawrence Marinescu, din Statele Unite ale Americii.

Lucreţia „Lucky” Marinescu a fost o interpretă de muzică uşoară şi moderatoare de televiziune. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca. Artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”. A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din Bucureşti.

În anul 1954 a fost angajată la Teatrul „Savoy” din Bucureşti şi a debutat în spectacolul „Magazinul de stat”, cu Nicolae Stroe şi Zizi Şerban.

Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din Bucureşti cu care a făcut turnee în ţările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.

Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum„Replici” – compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie”.

Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat” (1999), „Cele mai frumoase melodii” (2000), „Cântec drag” (2003), „Nu mă uita, Lucky” şi „Cuvinte de iubire” (2008).

De același autor

Related Articles