În timp ce o serie de specialişti, inclusiv cei de la Mediu, avertizează depăşiri ale radiaţiilor la Ciudanoviţa şi Lişava, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin îi contrazic. După mai multe analize, inspectorii DSP dau asigurări că nu există nicio problemă iar sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol, explică şeful acestei instituţii, Dan Miloş.

„În ultima perioadă de timp, atât la Garda de Mediu cât şi la Instituţia Prefectului au fost prezentate anumite situaţii cu privire la determinările de uraniu de la Ciudanoviţa. Inspectorii noştri au fost acolo, au făcut o serie de teste şi vrem să le aducem la cunoştinţă oamenilor că nu există probleme. Fondul natural radioactiv se încadrează în limitele normale şi nu le pune cetăţenilor viaţa în pericol aşa cum s-a mai vehiculat la un moment dat”, a precizat şeful DSP, Dan Miloş.

În structura ei, DSP Caraş-Severin are şi un Laborator de Igiena Radiaţiilor, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, performant iar specialiştii DSP sunt foarte bine pregătiţi. Nu numai că desfăşoară activitatea în teren, fac determinări, dar iau şi legătura atât cu Ministerul Sănătăţii, dar şi cu Institutul de Sănătate, pe partea de Igienă a Radiaţiilor din vestul ţării.

Sursă foto:jurnal.ro

Daiana Roşca