Fondurile piscicole din Caraş-Severin, măr al discordiei între asociaţiile de profil din Banat

Resursele acvatice din Caraş-Severin au fost solicitate şi atribuite în urma unui punctaj şi a criteriilor de întocmire a documentaţiei depuse la ANPA, Asociaţiei Banatul Timiş, care în urma unei analize amănunţite a Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a obţinut 92 de puncte, faţă de AJVPS Caraş-Severin care a ajuns la doar 86 de puncte în urma contestaţiilor depuse.

Contactat, Nicolae Popovici – preşedintele asociaţiei timişene a precizat pentru Radio Reşiţa că, pentru o perioadă de 10 ani, peste 95% din apele colinare şi de şes, dar şi tronsonul de frontieră al Dunării sunt gestionate de asociaţia pe care o reprezintă, Banatul Timiş, lucru care însă nu va afecta aproape deloc pescarii amatori din Caraş-Severin.

Popovici a mai spus că, aşteaptă ca AJVPS Caraş-Severin să şi facă ceva pentru sumele pe care i-a colectat de la pescarii sportivi din judeţ şi să încheie un contract de reciprocitate cu asociaţia timişeană în favoarea folosirii comune a resurselor acvatice.

Amintim că, în prezent Asociaţia Banatul Timiş cu peste 10.000 de membri activi gestionează şi apele din Mehedinţi, dar şi pe cele din Timiş, în paralel cu AJVPS Timiş. Din Caraş-Severin, la asociaţia timişană, cotizează aproximativ trei mii de pescari sportivi, a mai spus Nicolae Popovici.

Sursa foto: agrointeligenta.ro

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles