O polițistă britanică cu o carieră de 13 ani în rândul forțelor de ordine britanice a fost dată afară după ce a publicat câteva  postări considerate rasiste de către superiorii săi,  pe Facebook.

Jeanette Cadden, care era încadrată la poliția din  Avon & Somerset Constabulary, a scris pe pagina de socializare descriind doi romi din România: „f… ing scumbags” (gunoaie nenorocite – n. red.)

Cadden a fost găsită vinovată de purtre publică abuzivă după ce un cetățean a alertat conducerea poliției cu privire la postările polițistei.

Într-o altă postare, Cadden a scris: „Ex-militar trăiește într-o mașină. Distribuie dacă crezi că trebuie să primească locuință înaintea oricărui refugiat”. „Locuințele sociale din Marea Britanie ar trebui să fie doar pentru cei născuți în Marea Britanie, distribuie dacă ești de acord”, a mai scris femeia pe Facebook.

Mai mult, ea a postat un video-clip cu două femei care furau o cutie cu bani pentru caritate. „Cele două țigănci din România prinse ieri la furat, fură din nou, de data asta o cutie cu bani pentru caritate” (foto), a comentat ea. Dedesubt a scris: „Gunoaie nenorocite. Să vină Brexit-ul”.

Tabloidul britanic The Sun a relatat despre Jeanette Cadden că a fost premiată în 2015 pentru acțiunea sa prin care a salvat de la suicid o femeie care se pregătea să sară în Defileul Avon.

În urma audierii sale s-a constatat că polițista nu a acționat imparțial și a exprimat opinii negative și discriminatorii cu privire la anumite grupuri etnice.

Cadden a fost destituită fără preaviz la sediul din Portishead al Poliției Avon & Somerset, North Somerset, în decembrie 2017.